Regulament Trail Running

Acord participare minori
Declarație pe propria răspundere

1 Organizatorul Concursului:

Organizatorii concursului Maratonul Tarnavei Trail Running

sunt Asociația Tarnaveni Cycling, Ruck Ventilatoare și C.S Next Sports.

Maratonul Tarnavei-Trail Running este o competiție de alergare care va avea loc în data de 12 iunie 2022. Aflat la a 6-a ediție, concursul va avea și în acest an startul și finishul în incinta Ruck Ventilatoare, din Municipiul Târnăveni, județul Mures, regiunea Transilvania. Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele și potecile din jurul Municipiului Târnăveni,  o zonă cu un potențial deosebit pentru sporturi în aer liber. Ediția din 2022 va avea 3 trasee diferite (21, 10, respectiv 4 km). Traseul scurt (4 km) este adresat începătorilor și persoanelor care nu au mai fost la concursuri de cros.

Traseele parcurg zone impadurite și dealuri cu iarbă, drumuri naționale, județene, drumuri forestiere, ulițe .

Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii si condiţiile din prezentul Regulament.

Regulamentul este întocmit si va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la locul de desfăsurare al Competiţiei.

Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte si să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si condiţiilor prezentului Regulament si al legislaţiei în vigoare aplicabile si să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori cu ocazia înscrierii în ziua concursului sau la momentul validării înscrierii.

________________________________________

2 PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIŢIEI

 1. Data și locul desfăsurării Competiţiei:

Competiţia va avea loc în ziua de 12 iunie 2022, în localitatea Tarnaveni, judetul Mures,cu start/sosire in incinta curții Ruck Ventilatoare.

Traseele de desfăsurare a întrecerilor vor fi însemnate cu bandă de delimitare si va avea în anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. 

Competiţia se desfăsoară conform mecanismului Competiţiei, asa cum este acesta detaliat în secţiunea 3 din prezentul Regulament.

________________________________________

3 MECANISMUL COMPETIŢIEI

 1. Participanţii si desfăsurarea Competiţiei

Această competiţie se adresează oricaror pasionaţi de alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite o alergare pe una din distanţele menţionate.

Competiţia va cuprinde 6 trasee distincte:

 1. 200m
 2. 1200m
 3. 2400m
 4. 4 km
 5. 10 km
 6. 21 km
 1. Vor fi urmatoarele categorii de vârstă:

  TRASEU 2400 M:

10-13 ani băieți

10-13 ani fete

TRASEU 1200 M:

7-9 ani băieți

7-9 ani fete

TRASEU 200M:

4-6 ani băieți

4-6 ani fete

Nota:  COMPETIȚIA KIDS TRAIL  RUNNING SE VA DESFĂȘURA ÎN ZONA START/FINISH 

TRASEELE  DESTINATE COPIILOR  AU  O  DIFICULTATE  UȘOARĂ

TRASEU 4 KM FAMILY:

Family Feminin 8-13 ani (1 fata + adult)

Family Feminin 14-17 ani (1 fata + adult)

Family Masculin 8-10 ani (1 baiat + adult)

Family Masculin 11-13 ani (1 baiat + adult)

Family Masculin 14-17 ani (1 baiat + adult)

Feminin Open (Individual)

Masculin Open (Individual)

Dificultate : ușoară. 

Recomandat: alergătorilor începători și minorilor, obligatoriu însoțiți de unul dintre părinți sau tutore legal . Se recomandă ca participanții să posede o minima pregătire fizică (stabilitate, alegerea trasei corecte, trecerea peste diferite obstacole: șanțuri, rădăcini, crengi) atât pe urcări de tip single trail cât și pe coborâri.

 Family se compune din minim două persoane, un copil cu vârstă între 8-17 ani şi un adult. Echipa astfel formată trebuie să parcurgă tot traseul „Family” împreună. Participant este considerat copilul și este obligatoriu sa termine cursa împreună cu parintele/ insotitorul. Premiat va fi doar copilul.

La cursa Family este obligatoriu ca însoțitorii să termine cursa împreună cu copiii și pe durata concursului să nu se depărteze mai mult de 10 m.

Taxa de înscriere se percepe pentru 1 persoană.

TRASEU 10 KM:

14-17 ani Masculin

14-17 ani Feminin

18-29 ani Masculin

18-29 ani Feminin

30-39 ani Masculin

30-39 ani Feminin

40-49 ani Masculin

40-49 ani Feminin

50+ ani Masculin

50+ ani Feminin

Dificultate: medie

Recomandat: alergătorilor amatori, cu un nivel de pregătire bun, care au reușit să se antreneze în acest an pe trasee în afara asfaltului, parcurgând și distanțe mai mari de 10 km. Traseul este recomandat celor care au mai participat la alte concursuri. Interzis minorilor, excepție făcând participanții înscriși la categoria 14-17ani, numai cu acordul părintelui/tutorelui legal.

TRASEU 21 KM:

18-29 ani Masculin

18-29 ani Feminin

30-39 ani Masculin

30-39 ani Feminin

40-49 ani Masculin

40-49 ani Feminin

50+ ani Masculin

50+ ani Feminin

Dificultate: medie/avansat

Recomandat: alergătorilor antrenați, care parcurg în mod regulat distanțe offroad mai mari de 21 de km, și au mai participat la alte concursuri de SEMIMARATON. Traseul nu este unul foarte tehnic, însă dificultatea constă în diferența de nivel pozitivă cumulată pe parcurs.

 1. Traseele de concurs

Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecţiile cu diverse străzi adiacente) si va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului.

________________________________________

4 Înscriere si plata taxei de înscriere.

 1. Perioada: Începând cu luna februarie  2022, se deschid înscrierile online. . Înscrierile se închid joi, 9 iunie 2022, ora 21:00.

NU SE FAC ÎNSCRIERI  LA FAȚA LOCULUI, CU EXCEPȚIA COMPETIȚIEI KIDS TRAIL RUNNING.

 1. Taxă: Valoarea taxei este stabilită în funcție de perioada în care se plătește.

Cotizația de participare este stabilită la 50 RON în cazul înscrierii şi a plății online  efectuate în perioada: 05.02.2022-31.03.2022.

Cotizația de participare este stabilită la 70 RON în cazul înscrierii şi a plății online  efectuate în perioada: 01.04.2022-31.05.2022

Cotizația de participare este stabilită la 90 RON în cazul înscrierii şi a plății online efectuate în perioada: 01.06.2022-09.06.2022

Cotizația de participare este stabilită la 120 RON  în cazul plății efectuate la fața locului – cu condiția ca participantul să fie deja înscris online.

Notă: În cazul în care participantul înscris la unul din trasee dorește pe parcurs să participe pe alt traseu decât cel ales inițial, poate modifica traseul din contul personal Racehub și este obligat să anunțe organizatorul printr-un e-mail pe adresa contact@maratonultarnavei.ro. Dacă taxa de participare se modifică din cauza perioadei în care se achită ,participantul va putea face modificarea doar după ce a plătit diferența de preț.

Notă: Înscrierile online și plata taxei de participare online se efectuează pe platforma Racehub.ro, de pe site-ul maratonultarnavei.ro, secțiunea Înscrieri.  Plata în numerar se poate efectua doar la fața locului cu condiția ca participantul să fie deja înscris online.

Înscrierea ca alergător se realizează prin completarea formularului de înscriere de pe www.maratonultarnavei.ro , cu alegerea cursei dorite.

Pentru validarea înscrierii trebuie efectuată achitarea taxei de participare. 

Număr maxim de participanți: 200.

________________________________________

5 Declaraţia pe propria răspundere

Toţi concurenţii vor completa si semna o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

 În numele minorilor ,la această competiție, unul dintre părinţi/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaraţie pe proprie răspundere prin care îsi va da acordul cu privire la participarea copilului  si va declara că acesta este apt din punct de vedere medical pentru a participa la această competiţie.

Este recomandat un examen medical inaintea participării la concurs.

Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale evenimentului.

Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, dacă va fi cazul.

________________________________________

6 Echipament si condiţii de concurs. 

1 Numere de concurs

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Se recomandă concurenţilor să poarte echipament de alergare corespunzător

condiţiilor meteorologice de la ora de desfăsurare a competiţiei (inclusiv încălţăminte adecvată).

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori si se vor înmâna concurenţilor după completarea si semnarea declaraţiilor pe propria răspundere.

Numerele de concurs se vor amplasa în zona pieptului/abdomenului a fiecărui concurent (pe partea din faţă), astfel încât să fie vizibile.

2 Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant.

La trecerea liniei de sosire se va cronometra și timpul în care fiecare participant va reuși să parcurgă întregul traseu.

Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă.

Organizatorii își rezervă dreptul de a comasa o categorie dacă aceasta are mai puțin de 5 concurenți.

 Dacă un comisar de cursă va observa o tentativă de ”tăiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie.

 Organizarea evenimentului revine Tarnaveni cycling care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispoziţie arbitrii si voluntarii necesari bunei desfăsurări a competiţiei.

Pe durata desfăsurării cursei, participanţii nu pot părăsi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând si culoarul de delimitare trasat de către organizatori si marcat cu bandă. Participanţii care renunţă la cursă pe parcursul alergării sunt rugaţi să se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunţa organizatorul despre acest abandon.

Competiţia va beneficia de asistență medicala pentru cazuri de accidentări, localizată în apropierea zonei de start/sosire.

________________________________________

7 Program eveniment

Duminică, 12 iunie 2022

06:30 – 09:30 – Ridicare Kit-uri de Start 

7:00 – 10:00 – Înscriere Kids Trail Running

09:45 – Ședința tehnică traseele 4 km – 10 km -21 km

10:00 – Start pe traseele de 21 km, 10km si 4 km

10:15 – Start Kids Trail Running , categoria 4-6 ani

10:30 – Start Kids Trail Running, categoria 7-9 ani

10:45 – Start Kids Trail Running , categoria 10-13 ani

11:30 – Premiere Kids Trail Running

13:30 – Gulaș Party

16:00 Încheierea competiției și întocmirea clasamentului

16:30 Festivitatea de premiere

Programul evenimentului are notă informativă și poate suferi modificări.

 _______________________________________

8 Responsabilitățile Organizatorului:

 • asigură pachetul de start pentru concurenți;
 • asigură traseul de concurs marcat corespunzător;
 • asigură puncte de rehidratare și verificare;
 • asigură premii în bani și produse, cupe și medalii;
 • asigură plasarea punctelor de control pe parcursul traseului și respectarea ordinii de sosire a concurenților la acestea; sosirea este cronometrată cu un sistem de chip-uri;
 • asigură siguranța la start și finish, prin pază și suport medical;
 • asigură medalie și tricou de finisher fiecărui finalist;
 • asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea concursului;
 • În cazul unor condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amânarea/anularea competiției.
 • Organizatorul recomandă participanților încheierea unei asigurări în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.
 • Organizatorul recomandă ca fiecare participant să efectuaze un examen medical înaintea competiției.

Notă: Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează sau mută marcajele de ghidare.

În caz de forță majoră (condiții meteo deosebit de nefavorabile sau în alte cazuri ce pot influența buna desfășurare a concursului) organizatorii își rezervă dreptul de a anula sau amâna cursa.

Dacă aceste condiții survin în timpul concursului, organizatorul are dreptul să oprească competiția. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a opri un participant în cazuri excepționale (accidentare gravă, comportament neadecvat, nu se încadrează în timp sau orice alte cazuri în care organizatorii consideră necesar).

În cazul retragerii din cursă, al neprezentării sau în caz de forță majoră (vezi paragraful anterior) TAXA DE PARTICIPARE NU VA FI RETURNATĂ.
În eventualitatea anulării cursei cauzată de forță majoră, cei înscriși pot participa la altă ediție la o dată  ulterioară, fără a plăti din nou o taxă de înscriere.

________________________________________

9 Responsabilitățile  Participantului:

 • toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere;
 • concurenții se obligă să poarte chip-ul primit la ridicarea pachetului, la validarea înscrierii. În cazul pierderii chip-ului de concurs în timpul cursei, concurentul nu va putea fi încadrat în clasament;
 • fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările comisarilor de traseu și ale organelor de poliție. În locurile unde aceștia nu sunt, să respecte regulile de circulație și să manifeste prudență;
 • concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială  (echipamente), participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri;
 • concurenții trebuie să cunoască regulamentul și să participe la ședința tehnică, să ia în considerare cu precauție informațiile anunțate de organizatori. În ședința tehnică, organizatorul anunță informații oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament;
 • în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgențe afișat pe numărul de concurs, sau la numărul de urgențe 112;
 • concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;
 • în caz de abandon sau descalificare, concurentul e obligat să predea chip-ul de cronometrare la primul punct de control, finish sau unde va anunța organizatorul;
 • concurenții sunt obligați să evite eventualii spectatori, mașini sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu.

________________________________________

10 Condiții ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui;
 • Comportamentul lipsit de Fairplay și limbaj trivial față de concurenți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea concurenților, șicanarea etc.), chiar și în mediul online. Comportamentul lipsit de Fairplay de la alte concursuri duce la neacceptarea înscrierii la MaratonulTârnavei
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor, etc);
 • Schimbarea numărului de concurs;
 • Pierderea sau distrugerea chip-ului de cronometrare;
 • Abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele de hidratare și alimentare;
 • Consumul de alcool în timpul concursului;
 • Descalificările se pot face și după concurs, în urma vizualizării pozelor, filmelor sau a sesizării fondate a altor concurenți.

11 Drepturi de autor

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către parteneri ai concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții Maratonului Târnavei din timpul desfășurării acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish și premierile la podium). Cei care vor să utilizeze aceste materiale sunt rugați să ceară acordul la adresa contact@maratonultarnavei.ro și să menționeze evenimentul de la care provin.

Notă: În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/oprirea/prelungirea concursului, sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a concursului Maratonul Târnavei.

Prin înscrierea la concurs, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator și terți , precum și cu participarea la Concursul „MARATONUL TÂRNAVEI  TRAIL RUNNING”,  astfel implicând acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate  în scopul desfășurării Concursului.

Notă: Dorim să menționăm faptul că datele personale înscrise în formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri,  decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru informarea utilă a concurenților.

Organizatorii și sponsorii evenimentului nu sunt responsabili în caz de prejudiciu sau accident cum ar fi: pagube materiale sau pierderi, contact coliziune cu alți participanți, spectatori sau voluntari sau cauzate de natură, condiții meteo nefavorabile: zăpadă, ploi torențiale, noroi sau accidentări provocate în timpul competiției: înțepături de viespi, interacțiunea cu animale sălbatice (porci mistreți, căprioare, câini etc.) sau deces, răspunderea revine fiecărui participant.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe pagina Competiției www.maratonultarnavei.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informare din partea Organizatorilor.

Sponsori și Parteneri